1- تعداد افراد سیگاری را 1300000000 نفر تخمین زده میشود که از این تعداد یک میلیارد نفر مرد و 300 میلیون نفر زن هستند.با روند فعلی تا سال ۲۰۲۵ به ۱٫۷ (یک و هفت دهم) میلیارد نفر افزایش می یابد.چهار پنجم این افراد در کشورهای با درآمد کم و متوسط هستند.
2-در سراسر جهان روزانه 80 تا 100 هزار نفر شروع به سیگار کشیدن میکنند، که نیمی از آنها در آسیا زندگی میکنند.
3-یک سوم سیگاری ها در جهان مرد هستند.طبق آمار حدود یک چهارم کل افراد بالغ جهان مصرفکننده سیگار و سایر مواد دخانی هستند.
4-از هر ۲ سیگاری، یک نفر در اثر بیماریهای ایجاد شده در اثر سیگار فوت می کند.عمدتاً در کشور های فقیر و جمعیّت های فقیر روی می دهد.
5-سيگار و تنباكو بعنوان دومين علل مرگ و مير در جهان شناخته شده است. سیگار سالانه جان 6 میلیون نفر در جهان را می گیرد. یعنی در حال حاضر هر 6 ثانيه يک نفر، روزانه بيش از 15 هزار نفر و سالانه حدود 6 ميليون نفر بر اثر استعمال دخانيات جان خود را از دست ميدهند. با همین روند بیش از 10 میلیون مرگ تا 2020 پیش بینی می شود
6-روزانه بيش از 15 ميليارد نخ سيگار در سراسر جهان مصرف میشود.به عبارت دیگر هر دقیقه 10 میلیون نخ و یا 5.6 تریلیون نخ در سال. این بدان معناست که در دنیا روزانه به ازای هر ساکن کره زمین سه نخ سیگار به فروش و مصرف میرسد.
7-سیگار عامل اصلی بیماریهای غیر واگیر همچون بیماریهای قلبی و عروقی،سرطان و عفونت های حاد ریوی است که این بیماری ها موجب 60 درصد از مرگ ومیرها در جهان است و 80 درصد این مرگ ها در کشورهای در حال توسعه رخ می دهد.
8-بر آورد می شود که دخانیات در سراسر جهان عامل حدود ۸/۸ % از موارد مرگ و ۴٫۱ % (چهار و یک دهم) از DALY ((یا سال های تعدیل شده بر مبنای ناتوانی) ا ۵۹٫۱ (پنچاه و یک دهم) میلیون سال از دست رفته است
9-اين روزها جهان غرب هر روز مقدار کمتري سيگار مصرف مي کند. کشورهاي ثروتمند عادات خود را تغيير داده اند و از مصرف 38 درصد از کل سيگارهاي جهان در سال 1990 به 24 درصد از آن در سال 2009 رسيده اند. اما متاسفانه اين بدان معنا است که در اين مدت سهم کشورهاي در حال توسعه از مصرف سيگارهاي جهان به شدت افزايش يافته و در سال 2009 به 76 درصد رسيده است. بطور مثال مصرف سیگار در ایالات متحده امریکا(از جمله سلاطین برندهای سیگار) از 1996 تا سال 2006 به نصف کاهش یافته و میزان مصرف آن در بین بزرگسالان از 42 درصد بزرگسالان این کشور به نزدیک به 20 درصد جمعیت بزرگسال امریکا رسیده است.
10-در حالی که مصرف سیگار در بین مردان بالغ در حال کاهش است ولی در بین زنان و نوجوانان در هر دو جنس رو به افزایش است.و پیشبینی میشود در طول 20 سال آینده مصرف دخانیات در بین مردان و زنان یکسان شود.
11-پیش بینی می شود هزینه بیماریهای مرتبط با سیگار بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار در جهان است
12-مصرف سیگار فقط دقایقی از پایان عمر را از بین نمی برد بلکه بطور متوسط ۱۲ تا ۱۵ سال از عمر مفید را کاهش می دهد بطوری که هر سیگار ۵ دقیقه از عمر را کم می کند تقریبآ برابر زمانی که یک سیگار کشیده می شود
13-تقریبآ یک نفر از هر ۵ دانش آموز ۱۳تا۱۵ سال در جهان سیگار می کشند
14-روزانه بین۸۰ هزار تا ۱۰۰هزار بچه در جهان شروع به سیگار کشیدن می کنند که بیشتر از نصف آنها در آسیا می باشند
15-تحقیقات نشان می دهد ۵۰ درصد کسانی که در نوجوانی سیگار می کشند ۱۵ تا ۲۰ سال ادامه می دهند
16-مطالعه نشان می دهد که 75% سیگاریها حداقل یکبار تلاش کردهاند که سیگار را ترک کنند. حدود 40% هر سال یکبار تلاش میکنند و 30% برای دو روز هم که شده نیکوتین را ترک میکنند و 5 تا 10 درصد برای همیشه موفق به ترک سیگار میشوند.
17-نود درصد سیگاریها که بدون اطلاعات کافی اقدام به ترک می کنند مجدداً شروع به مصرف می کنند.بر طبق یک گزارش در حدود نیمی از افرادی که در ماه فقط یک تا دو عدد سیگار کشیده و به هیچ عنوان خود را معتاد نمیدانستند، در مقابل ترک کامل سیگار مقاومت نشان داده و ناموفق بودهاند.
18-در سال 1996 از کل زباله های جمع آوری شده در امریکا 20 درصد مربوط به ته سیگار بوده است
19-نیمی از سیگاری هایی که بطور مداوم سیگار میکشند عاقبت خواهند مرد. همفری بوگارت هنرپیشه تاثیر گذار سینما که ژست سیگار کشی او سالها مورد تقلید قرار گرفته و هنوز در یادها باقی است از سرطان ریه در اثر استعمال دخانیات در گذشت
20-سیگار بزرگترین عامل مرگ زودرس میباشد که کاملا قابل پیش گیری است.
21-سازمان بهداشت جهاني اعلام کرده است که در هر يک از کشورهاي عضو WHO بايد تا سال 2025، 30 درصد از مصرف سيگار کاسته شود و تا سال 2050 مرگ و مير ناشي از مصرف سيگار نصف شود.
22-مواد دخانی طي قرن گذشته يكصد ميليون نفر را در دنيا به کام مرگ کشانده و پيشبيني ميشود اين رقم در قرن حاضر به يك ميليارد تن برسد.
23-بر اساس آمارهای بین المللی ده کشور پر مصرف سیگار به ترتیب عبارت اند از: یونان، اسلوونی، اوکراین، بلغارستان، چک، مقدونیه، روسیه، مولداوی، اسپانیا و بوسنی مصرف سرانه سیگار توسط بزرگسالان در این کشورها به ترتیب: 3 هزار و 17، 2هزار و 537، 2 هزار و 526، 2 هزار و 437، 2 هزار و 368، 2 هزار و 336، 2 هزار و 319، 2 هزار و 239، 2 هزار و 225 و 2 هزار و 145 نخ در سال است.همچنین کمترین سرانه مصرف سیگار در جهان به ترتیب به کشورهای: اتیوپی، زامبیا، سودان، غنا، زیمباوه، هند، نیجریه، تانزانیا، پرو و کنگو با مصرف : 52، 71، 75، 80، 86، 99، 103، 108 و 131 نخ در سال اختصاص دارد.
24- براساس آمار سازمان بهداشت جهانی در سال 2005 ، شمار زنان سیگاری در 20 سال اخیر 60 درصد افزایش یافته است. براساس همین آمار، همچنین شمار زنانی که روزانه بیشتر از یک پاکت سیگار می کشند سه برابر شده است.طبق نتایج بررسی جهانی وضعیت استعمال دخانیات در بین نوجوانان، مصرف دخانیات در بین دختران 13 تا 15 سال در دنیا در حال افزایش است و اختلاف میزان مصرف در بین دختران و پسران کاهش یافته است به طوریکه در برخی از کشورها دختران بیش از پسران دخانیات مصرف می کنند.
25-افرادی که سیگار میکشند بطور متوسط 14 سال زودتر از افراد غیر سیگاری میمیرند. خطر مرگ به تعداد سیگار و مدت زمان سیگاری بودن فرد بستگی دارد.
26- سرانه مصرف سیگار در جهان7 نخ در روز می باشد.
27-سالانه؛ صدها هزار انسان غير سيگاري در اثر استنشاق دود سيگار جان خود را از دست می دهند.
28-تاثیر استعمال یک نخ سیگار در زنان معادل استفاده از پنج نخ سیگار در مردان است چرا که بدن زنان به مواد دخانی حساستر است. و خطر سکته در زنان 35 تا 64ساله سیگاری، 5 برابر بیشتر از زنان غیرسیگاری است.از سال 1950 تاکنون میزان ابتلا زنان به سرطان ریه 6 برابر شده است.دختران و زنان سیگاری در مقایسه با مردان وابستگی بیشتری به سیگار پیدا میکنند و هنگام ترک مشکلات بیشتری دارند.
29-طبق آمار منتشره در مجله اكسپرس فرانسه به ترتيب كشورهايى همچون يونان، اسپانيا، مجارستان، لهستان، ايرلند، ايتاليا، پرتغال، آلمان، بلژيك، دانمارك، چك، فرانسه، انگليس، فنلاند و سوئد داراى بيشترين مصرف سيگار در اروپا هستند.
30-کویت بیشترین تعداد سیگاریها را در میان 6 کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس دارد. 47 درصد از ساکنان کویت سیگاری هستند.12 درصد از جوانان ساکن کشورهای شورای همکاری خلیجفارس سیگار میکشند.در عربستان سعودی 12 درصد از پسران و 4 درصد از دختران بین 13 تا 15 سال سیگار میکشند.
برای دیدن اطلاعاتی در مورد دستگاه ترک سیگار (الکترو اسموک) اینجا کلیک کنید
برای دیدن اطلاعاتی در مورد کیت ترک سیگار Zero Smoke اینجا کلیک کنید
نظرات شما عزیزان: