فوگو (fugu) یكی از غذاهای ژاپنی است كه از یك نوع ماهی بنام ماهی بادكنكی (pufferfish) تهیه میشود . این غذا یكی از خوشمزه ترین و مغزی ترین غذاهای مردم ژاپن به شمار میرود .
ماهی فوگو حاوی مقادیر زیادی از سم تترودوتوكسین (tetrodotoxin) در اندامهایی همچون كبد و تخمدانها میباشد كه مقدار كمی از آن برای از پا درآوردن یك نفر كافی است . به محض ورود سم به بدن ، در حالی كه شخص در هوشیاری كامل است ، كل سیستم عصبی شخص فلج شده و شخص با فلج شدن ریه ها میمیرد . هر ساله تعداد از مردم ژاپن بخاطر تهیه نادرست غذای فوگو از بین میروند ، بنابراین این ماهی باید توسط آشپزهای حرفهای پخته شود .
این ماهی را هم بصورت کبابی و هم خام سرو میکنند .
نظرات شما عزیزان: